27.2.2017
Innovointia Nokian kanssa


Keksintöjen tekemistä voidaan harjoittaa systemaattisesti innovointimenetelmien kautta, esittää yliopistotutkija Juha Arrasvuori SC-Research yksiköstä.

Hän on saanut tilaisuuden arvioida pientä osaa Nokian keksintötoiminnasta päästessään kehittämään innovointimenetelmiä yhdessä Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän huippukeksijöiden kanssa.

Yrityksellä oli jo käytössään hyviä tuloksia tuottanut innovointimenetelmä, mutta sitä haluttiin tehostaa entisestään ja samalla saada ulkopuolinen näkökulma menetelmän soveltamiseen.

Osana innovointimenetelmien kehittämistä Juha Arrasvuori on yhdessä Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän tutkijoiden kanssa järjestänyt sarjan keksintötyöpajoja, joiden aiheet ovat liittyneet virtuaalitodellisuuteen. Työpajoissa käytetyt menetelmät ovat osoittaneet toimivuutensa käytännössä, sillä niiden avulla yhdessä kehitettyihin keksintöihin Nokia on jättänyt jo yli parikymmentä patenttihakemusta.

Vastaava innovointimenetelmien kehittäminen ja ’jalkauttaminen’ voisi hyvin olla osa yliopiston palveluntarjontaa yritysmaailmalle, pohtii Arrasvuori.

Lue koko kirjoitus Vaasan yliopiston lehdestä Vox Cordis 1/2017: issuu.com/universityofvaasa/docs/vox_cordis_1_2017/28
Alkuun