10.12.2010
Kutsuvierasseminaari, Measuring User Innovation, Tekes 26.11.2010

Käyttäjälähtöinen innovaatiotoiminta on nostettu Suomen innovaatiopolitiikan keskiöön ja sitä halutaan edistää laajasti. Yrityksissä käyttäjälähtöisyys luo uusia mahdollisuuksia, innovaatiotoiminnan muotoja ja haasteita, joiden parempi ymmärtäminen on tärkeää. Tätä varten tarvitaan myös uudenlaisia indikaattoreita.

Tekes on käynnistänyt useita innovaatiotutkimuksen hankkeita käyttäjälähtöisen innovaatiotoiminnan tehostamista ja monitorointia varten. Tähän liittyen Tekesissä vieraili 26.11. huippuasiantuntijoita, minkä johdosta järjestettiin kutsuvierasseminaari.

Eric von Hippel MIT Sloan School of Management:istä on kysyntälähtöisen innovaatiotoiminnan johtava asiantuntija maailmalla, Fred Gault on vuosikymmenien ajan kehittänyt innovaatioindikaattoreita mm. OECD:lle ja Jeroen de Jongilla on kokemusta käyttäjälähtöisen innovaatiotoiminnan monitoroinnista muista maista.

Seminaari liittyi SC-Researchin Jari Kuusiston vetämään innovaatiotutkimushankkeeseen ”Statistical Indicator Development for User Innovation and Innovation Transfers in Finland (InFi)”.

Seminaarin aineistot:

Measuring User Innovation?
Christopher Palmberg & Ari Mikkelä

Statistical Indicator Development for User Innovation and Innovation Transfers in Finland
Jari Kuusisto

User and Open Innovation Overview
Eric von Hippel

User Innovation in a Policy Context
Fred Gault

Measurement of User Innovation – Where have we been, Where are we going?
Jeroen de Jong
__________________________________
Managing director
Dr. Jari Kuusisto
European Touch Ltd
PL 400
00181 Helsinki
Finland

tel. +358-45-6787633
Alkuun