3.6.2009
Asiakkaista elinvoimaa –seminaari Lapualla 16.6.2009

Lapuan keskustasta kehittyy tyylikäs, yhtenäinen ja hyvin suunniteltu kokonaisuus, jonne asiakkaiden on helppo tulla ostoksille ja viihtymään. Lapualla toimivan SC-Research -tutkimusyksikön vetämän hankkeen päämääränä on tuottaa uutta strategisen tason tutkimustietoa, jota yritykset voivat hyödyntää asiakaslähtöisessä palveluiden kehitystoiminnassa ja sen organisoinnissa. Hankkeeseen kuuluu Lapualla järjestettävä yrityksille suunnattu seminaari ”Asiakkaista elinvoimaa”. Seminaarin tarkoituksena on herättää ajatuksia siitä, miten yritykset pystyvät entistä tehokkaammin ymmärtämään asiakkaidensa tarpeet ja muuntamaan ne liiketoiminnaksi sekä kilpailueduksi.

Positiivinen kaupunkikuva ja viihtyisä kaupungin keskusta kertovat elinvoimaisesta kaupungista. Elävä keskusta tukee kauppaa ja muita palveluja houkutellen ihmisiä asioimaan ja viihtymään. Onnistuneesti suunnitellussa keskustassa kaupallisuus näkyy tyylikkäästi ja kiinnostavasti. Tärkeää on myös osata hyödyntää paikallisia erikoispiirteitä ja ottaa ympäristö kokonaisuutena huomioon. Viihtyisän keskustan tulee olla lisäksi siisti ja turvallinen paikka sekä asukkaille että asiakkaille.

Yksittäisillä yrityksillä itsellään on pienet resurssit markkinointiin ja asiakkaiden houkutteluun. Siksi onkin tärkeää, että koko keskustan alueen yritykset suurimmista pienimpiin toimivat yhteistyössä ja markkinoivat osaamistaan yhdessä. Miten voitaisiin toimia, jotta tämä kaikki tapahtuisi mahdollisimman asiakaslähtöisesti? Erityisen tärkeää on saada yksityiskohtaista tietoa niistä asioista, jotka yleensä houkuttelevat perheitä ostoksille ja vapaa-ajanviettoon. Tämän ohella huomioon tulee ottaa Lapualla sijaitsevat kaupat sekä vapaa-ajan palvelut ja niiden erityispiirteet.

Meneillään olevan hankkeen tarkoituksena on selvittää erilaisten asiakasryhmien tarpeita heidän tehdessään ostoksia ja viettäessään vapaa-aikaansa Lapualla. Tutkimuksen päämääränä on kartoittaa lähemmin, miten eri asiakasryhmät viettävät aikaansa Lapualla ja mitkä heidän mahdolliset toiveensa ovat. Kuuntelemalla asiakkaiden toivomuksia sekä vastaamalla heidän tarpeisiinsa, voidaan parantaa Lapuan vetovoimaisuutta kauppapaikkana ja samalla kasvattaa asiakasvirtoja sekä parantaa yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

Asiakkaista elinvoimaa –seminaari
16.6. 2009 klo 18.30-20.30 (kahvitarjoilu klo 18 alkaen)
Poutuntie 17 (Vattenfallin talo), Lapua
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Ohjelma (pdf, 50 KB)

Lisätiedot:
SC-Research
Seliina Päällysaho
0400 159480
seliina.paallysaho(a)seamk.fiAlkuun